Овладени са закъсненията на влака Добрич-София, гарантират от БДЖ
Овладени са закъсненията на влака Добрич-София, гарантират от БДЖ / DarikNews.bg
Овладени са закъсненията на влака Добрич-София, гарантират от БДЖ
48733
Овладени са закъсненията на влака Добрич-София, гарантират от БДЖ
  • Овладени са закъсненията на влака Добрич-София, гарантират от БДЖ

Бързият влак Добрич-София от два дни не закъснява с потеглянето си, съобщи за Дарик ръководителят на сектор "Организация на транспортното обслужване" в БДЖ Любомир Иванов. По време на празничните дни около Нова година бяха регистрирани закъснения в тръгването на композицията от 20 до 60 минути, които причиниха неудобства на пътниците на гарата. Мнозина се отказваха от пътуване към столицата.

От БДЖ признаха за проблема на гара Добрич и се извиняват за причинените затруднения. Закъснението на влака за София е било породено от забавяне на композицията София-Пловдив-Варна, която осъществява връзка за Добрич на гара Повеляново, поясни Иванов. Пътници от Южна България се превозват за Североизточна с този влак, като на Повеляново се качват на влака Варна-Добрич. Същата мотриса вози после добричлии до Повеляново, за да се прекачат вагоните към влака Варна-София.

Според Иванов влакът София-Пловдив-Варна от два дни се движи по разписание и не закъснява. Занапред не може да се гарантира това за всеки ден, но движението му ще се наблюдава внимателно, каза ръководителят в БДЖ.

Влакът Варна-София, който поема пътниците от Добрич, е много важен за нас, посочи още Иванов, тъй като обира пътници и от Силистра и Русе. Силистренци се прекачват на него на гара Каспичан, а русенци - на Горна Оряховица.

Чуйте в аудиото повече от обясненията на Любомир Иванов.