Откриват изложба с творбите от регионалния кръг на конкурса „Алианц България“
Откриват изложба с творбите от регионалния кръг на конкурса „Алианц България“ / Дарик Добрич

В Художествена галерия в Добрич от 18.00 ч. ще се открие регионалната изложба от четвъртото издание на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика". Конкурсът е под патронажа на Министерство на културата и се организира със съдействието на Съюза на българските художници. Изложеното е подбрано от професионално жури в състав: Ганчо Карабаджаков, проф. Георги Чапкънов, Анри Кулев и Пламен Стефанов, които разгледаха повече от 120 творби на 60 автори от Добрич, Варна, Шумен, Разград и Силистра.

Откриват изложба с творбите от регионалния кръг на конкурса Алианц България
netinfo

В раздел живопис наградата получава Стефка Георгиева за творбата „Колоездка".
С номинации за участие в заключителната Национална изложба-конкурс са отличени Йордан Кисьов, Георги Йорданов и Коста Дончев.

Награда за графика се присъжда на Божидар Тонев за творбата „Реквием II".
С номинация е Диана Стоилова.

Откриват изложба с творбите от регионалния кръг на конкурса Алианц България
netinfo

Награда за скулптура се присъжда на Альоша Кафеджийски за творбата „Вечерня" .
С номинация са Стелиян Стелиянов, Галина Станева, Христо Христов.

Всички наградени и номинирани автори от регионалните изложби ще участват със свои произведения на финалната изложба на конкурса на „Алианц България" за живопис, скулптура и графика, която ще се проведе през октомври в София. Тогава, на отличените трима автори ще бъдат връчени и уникални статуетки, изработени от скулптора Крум Дамянов.

„Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика" стартира през 2008 г. и представлява преглед на българското изобразително изкуство. В конкурса няма ограничения по отношение на стилови предпочитания, изразни средства, тематичен и сюжетен избор. Творбите се селекционират от компетентно жури - изявени художници, изкуствоведи, дейци на културата.

Изложбата в добричката галерия ще продължи до 30 юни 2014 г.

Откриват изложба с творбите от регионалния кръг на конкурса Алианц България
netinfo