Откриват 17-ия Национален аграрен семинар Селското стопанство и всичко за него
Откриват 17-ия Национален аграрен семинар Селското стопанство и всичко за него / Дарик Добрич

17-ият Национален аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него", организиран от "Добрички панаир" АД, ще се проведе в курорта Албена. Форумът ще продължи до 1 декември т.г..

Специално участие в него ще вземат Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие", Комисията по земеделие и гори, Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Ще се включат и представители на Добруджанския земеделски институт в Ген. Тошево, Института по овощарство - Пловдив, както и на Асоциацията на собствениците на земеделски земи и Асоциацията за правно сътрудничество по европейски проекти.

В рамките на 17-ия Национален аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него", ще бъдат представени новите продукти и услуги на редица фирми: Сибанк ЕАД, Пионер Семена България ЕООД, Лимагрейн Централна Европа- клон България, Рапул България ЕООД, Монсанто Румъния, МикроАкаунт ЕООД, Металагро АД, Амтеко АД.

Официалното откриване на семинара ще се състои от 13.30 часа в хотел „Фламинго Гранд", където ще се провеждат и дискусиите. На него ще присъстват зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, Марио Милушев - директор в главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия, както и народни представители от Добрички район, информира изп. директор на фирмата-организатор Звезделина Иванова. Традиционните награди на "Добрички панаир" ще бъдат връчени от 20.00 часа по време на официалната вечеря в ресторанта на хотела.