Окръжен съд Добрич
Окръжен съд Добрич / Дарик Добрич
Условни наказания получиха 18 иракски граждани, след като Районен съд - Генерал Тошево одобри споразуменията, постигнати между чужденците, техните защитници и прокуратурата. Групата иракчани от 6 жени и 12 мъже, от които четирима непълнолетни, са признати за виновни в това, че на 22 юли т.г. в землището на генералтошевското село Росица, излeзли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

Контрабандисти крият в ТИР хероин за 4 млн. лв. и иракчани, вързани за релси

За извършеното деяние четиримата непълнолетни са получили наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изпълнение е отложено с 3-годишен изпитателен срок. Наложено им е и кумулативно предвиденото наказание "Обществено порицание", което да се извърши чрез публикация в местния печат.
 
Останалите нарушители са наказани с 10 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок, като са им наложени и глоби от по 200 лева. Всички осъдени ще платят извършените по делата разноски.
 
Съдебните актове са окончателни и не подлежат на обжалване.
 
В същата група иракчани е имало още двама души, които не са постигнали споразумения с прокуратурата и в началото на следващия месец делата им ще бъдат гледани по общия ред.