/ Община Силистра
От началото на месец април започна изпълнението на проекти по конкурсната сесия “Младите за Силистра 2018”. За осма поредна година Община Силистра предоставя средства за реализирането на малки проекти, чрез които се дава шанс на неформални младежки организации и групи да реализират творческите си идеи.

По конкурсната сесия тази година кандидатстваха 11 младежки групи. Комисия с председател Денка Михайлова, заместник-кмет «Хуманитарни дейности» в община Силистра, оцени постъпилите предложения и взе решение за финансиране на 8 от предложените проекти. Те ще се реализират в периода април - май и са на обща стойност 4 800 лв, осигурени от бюджета на общината.

Одобрените за финансиране проекти предвиждат дейности, ориентирани към провокиране интереса у младите хора към природните науки и мотивация за по-доброто им усвояване; изява на таланти в сферата на изобразителното изкуство; мотивиране за активно включване в обществения живот, социална ангажираност и ангажиране с кауза; облагородяване и естетизация на градски пространства. 

По
вишаване на компетенциите и уменията на младите хора, свързани със кариерното ориентиране, здравословния начин на живот и стимулиране на физическата активност, развиване на доброволчеството; приобщаване и запазване на националните традиции и култура, солидарност между поколенията и хората в неравностойно положение.

От 2011 г. до сега са в рамките на сесиите са реализирани 48 проекта на обща стойност 32 550 лв. Основната цел е насочена към подкрепа за реализиране на проекти, подпомагащи политиката на Община Силистра в сферата на младежките дейности, стимулиране на младежката инициативност и таланти, инвестиране в младежта като социален капитал и активна част на европейската общност.