Обвинен в отвличане на сина на бизнесмена Йордан Иванов остава в ареста
Обвинен в отвличане на сина на бизнесмена Йордан Иванов остава в ареста / netinfo
37-годишният Петър Петров от Добрич, срещу когото има повдигнати обвинения за тежки престъпления - отвличане на сина на добричкия бизнесмен Йордан Иванов и изнудването му, съпроводено със заплахи за убийство на отвлечения, ще продължи престоя си в ареста. Това съобщиха от пресслужбата на Варненския апелативен съд, който потвърди определение на Окръжен съд Добрич от 2 юли тази година, с което е било отказано изменението на процесуалната мярка за принуда в по-лека.

Петров е в следствения арест от края на месец октомври миналата година, когато беше обвинен, че е отвлякъл Иван Иванов, в съучастие с Дончо Славов и с други лица. Преди по-малко от месец спрямо него са повдигнати три обвинения за тежки престъпления сред които отвличане, изнудване и заплахи. Отвличането е било обмислено и планирано в детайли, извършено е на 7 януари 2006 година, като е било предшествано от подготовка на къща в едно добричко село, където заложникът е бил отведен. ДНК експертиза установила по-късно, че именно в този дом е бил държан Иван.

Престъпленията са тежки по смисъла на закона и за тях се предвиждат наказания от 3 до 10 години затвор за отвличането и от 5 до 15 години за изнудването.

Определението на апелативната инстанция не подлежи на обжалване.