Община Тервел ще ремонтира улици, тротоари и фонтани по европроекти
Община Тервел ще ремонтира улици, тротоари и фонтани по европроекти / netinfo
Община Тервел разработва пореден проект по Програмата за развитие на селските райони. Той е на стойност 1 млн.лева и предвижда благоустрояване на Тервел и село Коларци, съобщават от кметството. Проектът обхваща дейности по осем обекта – четири улици, тротоар и 2 спортни площадки в Тервел, както и детски кът в Коларци.

Общата площ на уличната мрежа и тротоарите в Тервел, които ще бъдат основно ремонтирани, е около 22 300 кв.м.

Паралелно се работи по още два проекта, които обхващат реконструкция на улици и тротоари в Тервел, подновяване на уличното осветление в с.Коларци и участъци от Тервел.

В процес на подготовка са и още два проекта – за реконструкция на общинския път до с.Полк.Савово и за довършване на сградата на дома за стари хора и интегриран проект за ВиК системата на с.Зърнево, както и изграждане на нова читалищна сграда в селото.

Община Тервел ще кандидатства за финансиране за обновяване на фонтаните и изграждане на достъпна среда в града. Вече се подготвят работни проекти, които ще бъдат представени пред програма „Красива България”. Новите съоръжения на водната архитектура ще бъдат съчетани с ефектно нощно осветление.

Паралелно с обновяване на фонтаните се готви проект за изграждане на рампи за хора в неравностойно положение пред сградата на общинската администрация и стълбищата на трите нива на градския площад – при фонтана, Бистро “Елит” и ресторант “Байкал”. Този проект трябва да бъде подготвен и внесен до края на октомври. Той ще бъде разгледан в Общинския съвет.