Тервел спечели половин милион за социални услуги на уязвими групи 
Тервел спечели половин милион за социални услуги на уязвими групи  / Дарик Добрич
Община Тервел спечели финансиране в размер на 550 хиляди лева за заетост, обучение и социални услуги на уязвими групи от населението. Това стана чрез внесена на 15 януари т.г. концепция за изпълнение на мерки, финансирана по две оперативни програми – ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Изпълнението на дейностите, включени в концепцията, ще става чрез отделни проекти, финансирани по двете оперативни програми.

Партньори на Община Тервел са „Медицински център-Тервел“ ЕООД, МИГ „Тервел-Крушари“ и ЦДГ „Здравец“ в Тервел. Асоциирани партньори са РУО Добрич, РЗИ Добрич, Агенция за социално подпомагане София (чрез Дирекция за социално подпомагане Тервел) и Агенция по заетостта София ( чрез Дирекция Бюро по труда Тервел).

Дейностите, които ще се изпълняват в рамките на проектите по концепцията, са 15.

Те имат за цел активиране на икономически неактивни хора, предоставяне на обучение за придобиване на професионална квалификация, включване в стажуване и субсидирана заетост, допълнително обучение по български език за децата и учениците, за които българският език не е майчин и др.