Община Тервел спечели проект по Красива България
Община Тервел спечели проект по Красива България / Дарик Добрич; Община Тервел
Един от общо одобрените за страната 44 проекта по програма „Красива България”, които ще получат финансиране през тази година, е на Община Тервел, съобщиха оттам. Това е единственият одобрен проект за Област Добрич.

Проектното предложение на Община Тервел е за вътрешен ремонт на помещенията в читалищната сграда в града. Включени са танцовата зала на ансамбъл „Калинка Вълчева“, съблекалните, санитарен възел и гардеробното помещение към нея, репетиционните за певческите групи, библиотеката и книгохранилищата , гримьорните и санитарен възел към тях.Ще се прави и облицовка на външното стълбище на сградата.

Предвидените дейности са поставяне на подови настилки от ламиниран паркет, теракота и гранитогрес, монтиране на нови огледала в танцова зала, ремонт на санитарни възли, вътрешни мазилки и боядисване на стени и тавани. Стойността на обекта е 103 293 лв. При изпълнение на дейностите ще участват безработни лица, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“  в Тервел.

Читалищната сграда е със застроена площ от над 3 000 кв.м. Строена е през 1967 година. Новият проект е трети пореден, чрез който ще се обнови част от нея. Досега с други два проекта сградата бе санирана, а зрителната зала и фоайето към нея – обновени.
През 2016 г. Община Тервел реализира два проекта по „Красива България“. Този проект е трети пореден за общината по тази програма за период от 12 месеца. Предходните два бяха за актовите зали на тервелското средно училище и за достъпна среда на музея в Тервел.