Община Генерал Тошево купи две нови коли за нуждите на РУ “Полиция”
Община Генерал Тошево купи две нови коли за нуждите на РУ “Полиция” / Община Генерал Тошево

Два нови автомобила за нуждите на органите на реда купи община Генерал Тошево в края на месец септември, съобщават от пресслужбата на кметството.
Колите са марка Лада „Нива” и вече са доставени в общинския център. Машините са високопроходими и отговарят на всички технически задания, заложени в обществената поръчка.

С тази придобивка се очаква работата на патрулиращите екипи както в града, така и по селата да бъде значително облекчена, предвид голямата територия, която се обслужва. В рамките на дългогодишното споразумение между общинска администрация и полицейското управление, ще бъде разписан и договор за послужване, който ще гарантира целесъобразното експлоатиране на новите автомобили.

Средствата за колите бяха гласувани на редовно заседание на Общински съвет Генерал Тошево тази година. По предложение на местните структури на Министерство на вътрешните работи и с оглед създаването на безопасна и сигурна градска среда, във финансовия план на общината за второто шестмесечие на 2015 година бяха включени допълнителни средства в размер на 131 хил. лева. С тях, освен вече закупените и доставени високопроходими автомобили, се предвижда да бъдат изградени гаражи за новите пожарни автомобили на Района служба "Пожарна безопасност и защита на населението", както и да бъде монтирано видеонаблюдение на места с високо обществено значение.

От началото на демократичните промени досега общината е купила и предоставила на Районно управление „Полиция” и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” 7 нови автомобила, от които 5 с висока проходимост.