/ Дарик Добрич
Отделението по педиатрия в МБАЛ-Добрич получи дарение, с което ще бъде направено освежаване на интериора. По идея на д-р Кристина Желязкова, с предоставените средства ще се подобри визията на коридора. Тя ще създава усещане за разходка по улица, а на изобразено на стената дърво всяко дете ще може да оставя свои послания. До приемния кабинет пък всеки работещ в отделението ще направи отпечатък от ръцете си, за да се подчертае, че всички работят в екип, споделя д-р Желязкова.

Дарението за отделението по педиатрия бе направено от общински съветници на ГЕРБ в Добрич, които предоставят част от възнагражденията си за месец октомври. Жеста си те направиха в деня, когато се навършиха две години от заклеването им.
 

Дарение за МБАЛ Добрич
ГЕРБ Добрич


Идеята е на Камелия Койчева, като с нея се поставя началото на нова инициатива - всеки месец един от съветниците от групата да определя кауза, за която да се предоставя сума от заплатата му. Дарението бе предоставено на завеждащия отделението д-р Йовчо Йовев от общинските съветници Камелия Койчева и Зорница Михайлова, в присъствието на народния представител Даниела Димитрова.

С жеста си съветниците продължават инициативата на младите хора на Добрич. Преди година, със средства, набрани с благотворителна инициатива на ученици от Езикова гимназия „Гео Милев”, беше напълно ремонтирана една от болничните стаи. Тази година със собствен ресурс МБАЛ-Добрич обнови основно още пет болнични стаи.