Общински съвет Добрич
Общински съвет Добрич / Дарик Добрич
Общинските съветници на Добрич приеха решение за увеличаване на работното време на председателя Иво Пенчев. С него автоматично се вдигат неговото и техните месечни възнаграждения. Промяната бе предложена от съветниците, внесена бе за разглеждане на заседанието днес от Атанас Атанасов – председател на ПК по бюджет и финанси. Решението бе взето с 27 гласа "за", трима се обявиха против - съветниците на ВМРО Пламен Йорданов и Тихомир Маринов, както и Светлин Колев от БСП.
 
За Дарик Иво Пенчев обясни, че досега е работил на 4-часова ставка и вместо предвидените в ЗМСМА 90% от кметската заплата, която възлиза на 2 300 лева, е получавал 45%. При влизането в сила на днешното решение, той вече ще бъде на 6-часов работен ден, като ще получава 67% от кметското възнаграждение.
 
Според закона, съветниците вземат 40% от заплатата на председателя. Досега те са се разписвали срещу 324 лева чисто на месец, а с увеличението трудът им ще струва вече 484 лева. Пенчев подчерта, че заплатите на народните избраници в Община Добрич са сред най-ниските в региона и в страната.