Облачно и дъждовно, на места ще превали сняг
Облачно и дъждовно, на места ще превали сняг / Дарик Нюз - архив

Вятърът сутринта ще е от запад-югозапад, слаб до умерен, а в Източна България - ще е югозападен и временно силен, като постепенно през деня ще се ориентира от северозапад и отново ще започне застудяване. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, по високи ще са температурите по Черноморието, а максималните температури ще са между 2 и 7 градуса.

За Добрич минималната температура ще е около нулата, а максималната - около 7 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно. От запад на изток ще започнат валежи от сняг. В масивите от Южна България под 1500 метра валежът ще е от дъжд, но бързо ще премине в сняг и ще спре. Ще духа силен, по високите части до бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд с валежи от дъжд. Преди обяд ще духа умерен вятър от югозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 6 до 8 градуса. Температурата на морската вода ще е от 2 до 4 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще е значително по-ниско от средното за януари и през деня ще се повишава.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg