Няма етническо напрежение у нас, заяви в Каварна Ивайло Калфин
Няма етническо напрежение у нас, заяви в Каварна Ивайло Калфин / netinfo
Няма никакво основание за зараждане на етническо напрежение в България – заяви в Каварна външният министър Йвайло Калфин, визирайки случаите на размирици в столичния квартал „Красна поляна” и Самоков. Не мисля, че тези, които се опитват да използват етническите различия за политическата си дейност, вършат услуга на държавата – каза още Калфин. Той бе категоричен, че законите в страната са еднакви за всички и трябва да се спазват от всички.

По повод слуховете за евентуалното издигане на външния министър за кандидат-кмет на столицата от левицата, дипломат номер едно коментира: „ С БСП ще си говоря, но не през медиите”.

В Каварна Калфин откри новоасфалтирана улица в ромския квартал „Хаджи Димитър”. 300 хиляди лева са изразходвани от общинския бюджет за подмяна на водопровода, изграждане на канализация, осветление, тротоари и полагане на асфалт по ул.”Калиакра”.

От общо 15 улици в ромската махала на Каварна само три остават неасфалтирани, но до няколко месеца и това ще стане – обеща кметът Цонко Цонев.

Чуйте още от външния министър Ивайло Калфин за липсата на етническо напрежение в страната от звуковия файл: