Неявяване на адвокати отложи дело за грабеж и кражби на чужди граждани
Неявяване на адвокати отложи дело за грабеж и кражби на чужди граждани / Дарик Добрич

Добричкият окръжен съд не даде ход на наказателно дело срещу пет лица,  обвиняеми за множество престъпления, извършени в различно съучастие - грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие. Причина за това бе явяването на двама подсъдими без адвокати.

Процесуалният представител на Красимир В. е депозирал вчера молба да бъде заличен като такъв и да бъде назначен служебен защитник, защото роднините на подзащитния му са се отказали от услугите му. Адвокатът на Стоян П. е отказал да получи призовката за днешното заседание, тъй като е бил упълномощен да представлява подсъдимия само в досъдебното производство.

Добричкият окръжен съд е изпратил преди две седмици искане до Адвокатска колегия - Добрич, да бъде назначен служебен защитник, но това не е сторено.

Днес Красимир В. и на Стоян П заявиха желание сами да ангажират своите процесуални представители. Съдебният състав обаче разпореди да бъде изпратено искане до Адвокатската колегия за определяне на служебни защитници на двамата, които ще ги представляват на следващото заседание по делото на 22.10.2010 г., ако те се явят без процесуални представители.

Пред Добричкия окръжен съд се изправиха Георги Г. на 25 години от Добрич, Мариян  Г. на 46 години от с. Дончево, Росен К. на 30 години от с. Карапелит, Стоян П. на 28 години от Добрич и Красимир В. на 29 години от Добрич. 

По делото са призовани 51 свидетели, 5 вещи лица и 3 адвокати и 5 процесуални помощници на пострадалите британски граждани.