/ Дарик Добрич - архив
От средата на седмицата МБАЛ Добрич е без скенер, съобщиха от здравното заведение. Повреда в изключително необходимата и скъпа апаратура я е извадила от строя и така 2/ 3 от отделенията в болницата са поставени пред сериозно изпитание.
 
„Въпреки това нито един пациент, нуждаещ се от изследване със скенер, не е лишен от него”, уверяват от МБАЛ. Временно болницата използва услугите на скенера в Балчик,  като организира за своя сметка транспорт за пациентите до белият град.

Д-р Светозар Байчев: МБАЛ - Добрич няма да загине
 
Между 250 000 и 300 000 лева ще струва ремонтът на скенера. Ръководството на болницата търси начини да се справи с проблема , за който отдавна  общински и държавни институции са алармирани и са наясно с него.
 
„Във връзка с разпространяваната в публичното пространство информация, че предстои закриване на Инфекциозното отделение  в МБАЛ Добрич, ръководството на болницата заявява,  че тази информация не отговаря на истината. Не се планира закриване както на Инфекциозно отделение, така и на отделенията УНГ и Кожно”, се казва още в прессъобщението.