Фестивалът на плажното четене в Албена продължава с участието на Михаил Вешим
Фестивалът на плажното четене в Албена продължава с участието на Михаил Вешим / Гавраил Гавраилов

Писателят Михаил Вешим е поредният участник във Фестивала на плажното четене, който се провежда в курорта Албена. От 12.00 часа в бистро „Дионисиус” авторът ще даде началото на маратон на смеха, представяйки последния сборник с разкази „Когато бях морски капитан” и бестселърите „Английският съсед” и „Руският съсед”. На неформален разговор на маса под асмата, вероятно ще се родят идеи за нови сюжетни линии, прогнозира организаторът на идеята за плажното четене Гавраил Гавраилов.

В програмата на Фестивала следва Уикенд на дългото плажно четене, когато на  9-ти и 10-ти август /събота и неделя/, всички художествени романи от щанда на бара на бистро „Дионисиус” ще се продават с 20% отстъпка от коричната им цена. Изненадите ще продължат до края на месеца. Всеки закупил книга до края на август ще бъде включен в томбола с книжни награди.

Фестивалът на плажното четене е първа по рода си провокация към туристите за повишаване на общата ваканционна култура, в която активно са замесени издателство „Сиела”, сайтът за четене AZCHETA.COM и сайтът за пътешествия PEIKA.BG.