Емил Радев: Заиграването с мигрантската криза и страховете на хората е некоректно
Емил Радев: Заиграването с мигрантската криза и страховете на хората е некоректно / novinaria.bg

Темата за сигурността и миграцията е една от най-важните за цяла Европа, но не бива да се използват страховете на хората за вътрешнополитически цели, коментира пред журналисти в Добрич евродепутатът Емил Радев. Той призна, че опасността от мигрантска криза и по нашата граница е огромна, но смята че правителството е направило всичко възможно, за да имаме пълната подкрепа на ЕС и на ЕК.

„България е много важна брънка в охраната на външната европейска граница и не случайно оттук - от българо-турската граница, стартира новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана”, посочи Радев.

„България е сигурен партньор, сигурно охранява границите и оттук нататък, който ползва темата за вътрешнополитически цели и за всяване на нестабилност по време на президентската кампания, използва много некоректна политика - не към останалите политически сили, а към самите български граждани“, коментира евродепутатът.

Той отбеляза, че „трафикът на хора е огромен бич в днешно време и може би генерира толкова пари, колкото и трафикът на наркотици и на оръжие”, но страната ни прави всичко възможно, за да се бори с трафикантите.

„България е много сигурен партньор на ЕС. Тя е единствената стабилна страна в целия регион и трябва да направим всичко възможно да запазим тази стабилност и да продължим да охраняваме добре европейските граници”, посочи още Радев.