Държавата и жител на Ген.Тошево спорят за ветеринарна лечебница
Държавата и жител на Ген.Тошево спорят за ветеринарна лечебница / netinfo

На 12 май Добричкият окръжен съд ще разгледа жалбата на жител на Ген. Тошево срещу решение на местното съдилище за отмяна на два нотариални акта, издадени в нарушение на закона. С тях 44-годишният Ивелин Ш. и 34-годишната Керанка И. са придобили държавен имот - ветеринарна лечебница в с. Житен, разположена на 760 кв. м дворно място и две самостоятелни жилища с площ от 150 кв. м.
 
През февруари 2008 година директорът на РВМС - Добрич е сигнализирал в Районна прокуратура - Ген.Тошево, че назначеният за селото ветеринарен лекар не може да влезе в имота на службата. Ветеринарите установили, че през 2006 година за имота е оформен нотариален акт, според който Ивелин Ш. го придобива по давност. Районна прокуратура - Ген. Тошево е оспорила легитимността на този нотариален акт и на втори, с който частично са коригирани параметрите на имота.

Държавното обвинение посочва, че се разследват множество нарушения при издаването на тези нотариални актове - Ивелин Ш. е посочил различни номера на парцели в скицата, представена пред Областна администрация и в попълнената от него молба - декларация, но длъжностно лице вместо да върне документите, е издало удостоверение, че имотът не е държавна собственост.