Домът за медико-социални грижи за деца в Добрич получи дарение за 1 юни
Домът за медико-социални грижи за деца в Добрич получи дарение за 1 юни / Дарик нюз, архив

"Добруджански хляб"АД дари средства за благоустрояване на детската площадка за игри и занимания на открито в Дома за медико-социални грижи за деца в Добрич. Дарението се прави по повод Меджународния ден на детето - 1 юни, чрез посредничеството на храм "Света Троица".

В дома ще бъдат изградени люлки, къщичка за игра и сенници за детската площадка. Дарението е насочено към това социално заведение заради необходимостта там да бъде обособено подходящо пространство за игра и занимания на открито за възпитаниците на дома в кв."Добротица".

"Благодарим на „Добруджански хляб“ за благородния жест от името на малките пациенти на Добрич, техните семейства и персонала на институциията. Ще ги зарадваме в навечерието на празника. В Дома, около 60 деца със специални потребности на възраст между 0 и 6 години, ползват грижите на логопед, психолог и рехабилитатори. Сега ще имат и по-добри условия за игра и забавления", споделя д-р Снежана Александрова, директор на социалното заведение.

Фирма "Добруджански хляб" подарява на децата на Добрич и кукления спектакъл "Трите прасенца", който ще се играе от 11.00 часа. По случай 1 юни малките зрители ще могат да гледат представлението безплатно.