Добричлия жъне успехи в гимназиална лига по американски футбол
Добричлия жъне успехи в гимназиална лига по американски футбол / netinfo

Роденият в Добрич състезател по американски футбол Вивиян Божилов, който живее във Ванкувър, жъне успехи в гимназиалната лига по американски футбол в Канада и САЩ. 17-годишният българин вече е получил предложения за стипендия от шест престижни американски и канадски университета, научи Дарик. 

Божилов започна да прави впечатление на специалистите още през миналия състезателен сезон. В един от мачовете той обърна резултата в полза на своя тим в последните 36 секунди от срещата. В момента младежът оглавява ранглистата на провинция Британска Колумбия за най-добро нападение и е на 2-ро и 6-то място в статистиките на защитниците. 

Добричлията играе в тима „Хайакс" на „New Westminster Secondary School" във Ванкувър. Отборът заема в момента първото място в западната конференция с пет победи и без загуба, като най-голяма заслуга за това има Божилов. Треньорът Фарън Лалджи засипа играча си със суперлативи, след като в един от последните мачове Божилов пробяга рекордните за училището 301 ярда в нападение. 

Амбицията на тийнейджъра е през следващата година да гради кариера в университетската лига по американски футбол. В момента той е известен на феновете на този спорт в Британска Колумбия като „Виви Божилов - Звярът".