Добрич - Зелен град
Добрич - Зелен град / Дарик Добрич
Добрич получи признание за "Зелен град" за 2018 година в традиционното проучване на Дарик радио "Най-добрият град за живеене в България". Наградата бе връчена на кмета Йордан Йорданов от министъра на околната среда и водите Нено Димов по време на церемония в столицата. Добрич получи същия приз и през 2016 година. Мотивите са, че Общината инвестира много европейски и собствени средства в зелени политики и екология.

Добрич зелен град Дарик радио
Дарик Добрич

Призът "Най-добър град за живеене" отиде за първи път при Русе, а Кюстендил бе избран от слушателите на Дарик радио и читателите на сайта Darikradio.bg. София бе обявен за "Бизнес град" за 2018 г., Бургас - за "Град на знанието", Стара Загора е "Сигурен град", а Варна - "Жизнен град". Беше дадена и една специална награда – за пътна безопасност, която отиде при Ямбол.

Кампанията „Най-добър град за живеене” е инициатива на Дарик радио и DarikRadio.bg, като това е нейното 12-о издание. За най-добри градове за живеене са били признавани София, Пловдив, Варна, Бургас.

Добрич зелен град Дарик радио
Дарик радио


Тази година в класацията участваха 27-те областни града в страната, които бяха оценявани въз основа на 5 критерия: Икономика, Екология, Качество на живота, Образование, Сигурност.

Добрич зелен град Дарик радио
Дарик Добрич

Добрич зелен град Дарик радио
Дарик Добрич