До края на тази седмица предават плажовете на общините
До края на тази седмица предават плажовете на общините / netinfo
На общините ще бъдат предоставени за стопанисване и управление онези части от крайбрежната плажна ивица, за които няма сключени концесионни договори. Общините ще стопанисват тези плажове до отдаването им на концесия. Това стана ясно на среща във Варна със зам.министри на МРРБ, областните управители на Добрич, Варна и Бургас, кметове на морски общини. Тази година за стопанисване ще бъдат предоставени около 150 плажа, разположени по крайбрежната ивица. На територията на Добричка област има 41 плажа с площ 1600 декара.

В момента се доуточнява методиката за предаването на плажовете. Три комисии от МРРБ работят по подготовката и изпълнението на процедурата. До края на тази седмица в администрациите на областните центрове ще бъдат подписани протоколи с кметовете на общините за предаването на плажовете. Не се предвижда съществено изменение на правилата за стопанисване на морските плажове. Схемите за изграждане на обекти на активната пясъчна зона ще се съгласуват от гл.архитекти на общините и МРРБ.

На кметовете на общините бе напомнено да следят за изпълнението на забраната за извършване на строително-монтажни дейности в курортите по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври.