Депутат и председател на ОбС - с несъответствие в декларациите пред Сметната палата
Депутат и председател на ОбС - с несъответствие в декларациите пред Сметната палата / DarikNews.bg

Народният представител от ГЕРБ Румен Иванов и председателят на Добричкия общински съвет Петър Петров са подали декларации, за които е констатирано несъответствие. Днес Сметната палата публикува заключенията за декларациите, подадени в публичния регистър през 2013 г. от лицата, заемащи висши държавни длъжности. Проверени са ежегодните декларации, подадени през 2013 г., както и встъпителните и финалните декларации, подадени до 1 декември 2013 г. Сметната палата публикува констатираните несъответствия в два отделни списъка - за ежегодни декларации, и за встъпителни и финални декларации. Несъответствия са констатирани в 84 ежегодни декларации и в 68 встъпителни и финални декларации, или общо в 152 декларации на лица, заемащи висши държавни длъжности.

Народният представител от Добрички избирателен район Румен Иванов има финална декларация и встъпителна през 2013 г., но не е подал данни, че съпругата му притежава дялове във фирмата "Казамода БГ" ЕООД - София.

Председателят на Общинския съвет на община Добричка Петър Петров, подал встъпителна декларация през 2012 г., не е декларирал, че съпругата му има дялове в дружество "Кадгеострой 49" ЕООД - Добрич.

В списъка за ежегодни декларации с несъответствие има двама служители на Прокуратурата - Румяна Желева от Окръжна прокуратура не е декларирала, че съпругът й е придобил дялове в новоучредено дружество "БГ Транс импорт" ЕООД. Прокурорът от Балчик Тодор Тодоров е пропуснал данните, че съпругата му е придобила през 2013 г. половината от жилищна сграда с площ 55 кв.м и стопанска постройка в Каварна.