Мъжът сам се е предал в полицията и е задържан, като са му повдигнати обвинения
Прокуратурата привлече към наказателна отговорност 42-годишен мъж, причинил средна телесна повреда на съпругата си, с която бил във фактическа раздяла, при условията на домашно насилие и се заканил се да я убие.

Прокуратура задържа мъж, удрял съпругата си по лицето в София

Инцидентът е станал на 12 октомври на обществено място в Добрич. Обвиняемият е отишъл при жената. Той не желаел да бъдат разделени и опитал да убеди съпругата си да се върне при него. Пострадалата е отказала.

Последвала е закана за убийство от страна на мъжа. Той е извадил макетен нож, нападнал жена си и я намушкал в ръката, след това успял да ѝ нанесе порезни рани по лицето и шията.

Жената е успяла да се изплъзне на нападателя си и е била отведена в болница, където се установила средна телесна повреда, направени са ѝ 9 шева на лицето и 3 на врата, като няма опасност за живота ѝ.

Мъж удари в лицето бившата си съпруга в търговски комплекс в Шумен

Обвиняемият сам е тръгнал към полицейско управление, за да се предаде. Задържан е и са му повдигнати обвинения за две престъпления. Той е добре известен на органите на реда и е осъждан многократно, включително за закана за убийство, средна телесна повреда по хулигански подбуди и палеж на автомобил.

Мъжът е бил задържан за 72 часа, като му е определен постоянен арест.