Автобуси и тролейбуси с празнично разписание по Нова година
Автобуси и тролейбуси с празнично разписание по Нова година / Дарик Добрич

С час по-рано от обичайното ще приключат работа автобусите в Добрич в празничния 31 декември, съобщиха от „Пътнически превози". На 1 януари пък рейсовете в региона ще тръгнат с час по-късно, като първите коли ще отпътуват по направлението Добрич - Варна в 7,30 часа. Не се очаква увеличен пътникопоток покрай Нова година, дори тенденцията е обратна, коментира за Дарик шефът на „Пътнически превози" Валентин Василев.

На 31 декември микробусите на "ПГ Комерс" ще се движат по трите направления - 304, 306 и 204 до 19.00 часа. На 1 януари колите ще пътуват по неделно разписание от 9.00 до 20.00 часа, а на 2 януари първият микробус тръгва в 6.30 часа.

На 31 декември и 1 януари тролейбусите в Добрич ще се движат по обичайното празнично разписание както в събота и неделя, съобщи управителят на „Тролейбусен транспорт" Митко Митев. На 1 януари тролеите ще тръгнат малко по-късно  - в 7.00 часа и ще се движат през интервал от 1 час. Общо четири тролейбусни коли ще обслужват добричлии  в две направления - по линии 111 и 176 - от ж-к "Балик" до „Сердика" и от ж-к „Балик" до АПК. Най-големи проблеми за движението на тролеите създават обледените и замръзнали жици, сподели още Митев.