АБВ подкрепя за кмет на Балчик Николай Ангелов
АБВ подкрепя за кмет на Балчик Николай Ангелов / АБВ
АБВ подкрепя за нов мандат кмета на Балчик Николай Ангелов. Това стана ясно на среща на лидера на Румен Петков с местна коалиция „АБВ – Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ в град Балчик.

На срещата присъстваха още настоящият кмет на Балчик и кандидат за нов мандат Николай Ангелов, областният председател на АБВ – Добрич Милко Пенчев и местният лидер на ЗС „Александър Стамболийски“ Виктор Лучиянов, както и членове на двете партии.

Лидерът на АБВ Румен Петков подкрепи Николай Ангелов и му пожела успех. Той обърна внимание на добрите резултати в Община Балчки и акцентира върху  проектите, по които е работил досега кметът на Общината. Към Петков бяха отправени и редица въпроси. Темите, които вълнуваха избирателите, бяха шпионският скандал, поведението на българските евродепутати по отношение на селскостопанската политика в защита на малкия и дребен земеделски производител, проблемите с транспорта, свързани с мобилния пакет.

Един от акцентите на  предизборната среща бе  бъдещето на отношенията България и Русия. Бе коментиран визовият режим, който ограничава достъпа до Българското Черноморие на руски туристи през летните периоди. Един от основните въпроси, които бяха поставени на срещата, бе именно визите да отпаднат и да се създаде по-облекчен р ежим за руските граждани, тъй като голяма част от тях почиват по нашето Черноморие и Община Балчик е един от основните притегателни центрове за почивка на руски туристи.

Областният лидер на АБВ Милко Пенчев изтъкна, че Балчик е една от водещите общини в региона. Той обърна внимание, че гражданите на Балчик са разумни хора и ще направят правилния избор в лицето на Николай Ангелов. От своя страна самият Ангелов отчете, че проектите в Общината са започнали преди 3-4 години и направи заявка, те да бъдат продължени. Част от проектите касаят инфраструктурата и културната дейност.