26 делегати от региона  избират нов лидер на НДСВ
26 делегати от региона избират нов лидер на НДСВ / НДСВ

26 делегати от Добричка област ще участват в извънредния конгрес на НДСВ, на който ще се избира нов председател на партията. Форумът ще се проведе утре в София.
Областният координатор на НДСВ д-р Георги Желев вече заяви подкрепата си за кандидатурата на Антония Първанова за председател на партията. „Смятам, че в този момент, в тази ситуация е необходим човек с нейния хъс и желание за работа”, посочи пред Дарик Желев.

Той уточни, че позицията му е лична и не ангажира областната организация на НДСВ, която няма официално решение за обща подкрепа на някой от претендентите да оглавят партията. „Не крия, че изпитваме симпатии към д-р Първанова, която е от Добрич и освен това беше депутат оттук, но засега единствено аз официално съм обявил позицията си”, обясни Желев.

До извънредния форум на НДСВ се стигна след оставката на настоящия лидер Христина Христова, която след парламентарните избори пое отговорността за изборните резултати на партията и подаде оставка.

До момента кандидатите за нов лидер са четирима. Освен евродепутата Антония Първанова в надпреварата се включват още Стефан Кенов - секретар на НДСВ и председател на Младежката организация на партията, Георги Найденов - председател на Съвета на НДСВ по икономика и финанси и Любка Качакова - общински съветник на НДСВ в София.