108 добруджанци са сред учредителите на България без цензура
108 добруджанци са сред учредителите на България без цензура / ББЦ

108 души от Добричка област са участвали в учредителния конгрес на новата партия „България без цензура" в столицата, информира Николай Нейчев от офиса на движението в Добрич. В зала 1 на НДК присъстващите са били общо 3 211 делегати от цялата страна. Те избраха единодушно за партиен лидер Николай Бареков.

От „България без цензура" дават заявка, че ще са партия на регионите. Древната българска розета от Плиска е избрана за символ на партията, а цветовете на знамето са синьо и жълто. В програмата на партията са връщане на прогресивното облагане и таблет за всяко дете, диференцирано ДДС за лекарствата и храните, както и достойни доходи на хората. "Чрез подкрепа за българския бизнес - малкия и средния, гарантираме икономически възход, следствие на него, осигуряване на работа, по-високи доходи, сигурност на майките, децата и пенсионерите", заяви Бареков. Капитализъм и пазарна икономика, но с човешко лице е посланието на лидера, който поиска два управленски мандата и премиерски пост.

В залата присъстваха и 480 гости, сред които дипломати, лидерите на партиите ЗНС Румен Йончев и на ВМРО-Красимир Каракачанов, Емил Георгиев-председател на Екогласност, Любен Дилов-син, съобщава още Нейчев.