/ Лалка Димитрова
Георги Георгиев за щетите в Камено
95023
Георги Георгиев за щетите в Камено
  • Георги Георгиев за щетите в Камено
Общинските комисии в Камено и Бургас започнаха оценка на щетите от поройните дъждове. Продължава издирването на възрастна жена от Черни връх. Районът около селото, което е едно от най-сериозно пострадалите, се претърсва от екипи на пожарната, полицията и много доброволци. Обстановката в областта остава усложнена. Водата обаче се отича, няма населени места без ток и вода.

Бедственото положение остава, ден на траур в Камено

С минута мълчание започна извънредното заседание на местния парламент в Камено. По разпореждане на кмета Жельо Вардунски днешният 26 октомври е обявен за ден на траур в общината. Съветниците в града одобриха предложението за отпускане на еднократна финансова помощ за пострадалите от бедствието. Община Камено ще поеме и разходите за погребването на жертвите. Предложение за общинска помощ ще бъде гласувано и от общинските съветници в Бургас.

Отвориха част от пътищата в Бургаско

Все още няма данни за стойността на щетите, нанесени от проливните дъждове. Кметовете на населени места са започнали обходи, такива се правят и от общинските комисии за оценка на щетите. Пораженията по инфраструктурата са сериозни, обяви заместник-кметът на община Камено Георги Георгиев. Тази сутрин на спешния телефон 112 е получен само един сигнал за наводнено дворно място.  

Чуйте Георгиев в звуковия файл