Областният управител откри информационната среща в община Средец
Областният управител откри информационната среща в община Средец / netinfo
За българското европредседателство пред жителите на Средец
94931
За българското европредседателство пред жителите на Средец
  • За българското европредседателство пред жителите на Средец
"Съединението прави силата" - логото на председателството на България на Съвета на ЕС, е най-важното послание, което трябва да стигне до всички по време на информационните срещи, които оргинизираме в региона. Това е истина, доказана не само в природата и историята, а факт, валиден за всички области на живота, послание, което важи с пълна сила и днес за обединена Европа. Това каза пред Дарик областният управител на Бургас - Вълчо Чолаков.

Той, заедно с инж. Иван Жабов - кмет на Средец откриха в читалище „Пробуда - 1897” третата поредна информационна среща, посветена на 10-годишнината на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС. Тя е част от календара на Комуникационната стратегия на България за ЕС. Близо 350 души от различни възрастови групи и сфери на обществения живот взеха участие в събитието.

В Бургас старира кампания за Българското председателство на Съвета на ЕС


"Основен акцент по време на срещите е да разясняним на нашите съграждани, че не бива да очакваме някакви огромни ползи от председателството. То по-скоро е свързано с изключително голяма отговорност за държавата ни. Тя трябва да бъде един вид медиатор, който да обединява различията в Съвета, да унифицира предложенията така, че да се стига до общи решения, разясни г-н Чолаков, като двигател на срещите в региона. По думите му, най-активни във въпросите за ЕС и председателството и по време и на срещите до момента са били младите хора. 

Повече по темата, чуйте от областния управител на област Бургас - Вълчо Чолаков в звуковия файл: 
 

Българското европредседателство влезе в дневния ред на айтоските ученици