Празникът в Камено
Празникът в Камено / netinfo
Община Камено отбеляза 3-ти март със спектакъла "В паметта на народа" с режисьор Валери Еличов. Младежката театрална трупа "Валери и приятели" пресъздадоха по неповторим начин съдбата на един от най-великите българи – Васил Левски.
Тържествената церемония в гр. Камено по повод 140 години от Освобождението на България от османско робство започна в 10.30 часа пред сградата на Общината с ритуално вдигане на знамената и поднасяне на венци в памет на загиналите.
Официалната програма с водещ Олег Еличов продължи в Културния дом с тържествен рецитал на едни от най-младите жители на общината - учениците от Средно училище  „Христо Ботев” гр. Камено. Участие взеха и танцьорите от ПФТА „Здравец” към читалище „Просвета-1927”.
Община Камено, „Читалище Просвета  - 1927 година”, фолклорен клуб „Кайлии” и СНЦ „Каменовски традиции” се присъединиха към инициативата „Пробуждане с хоро“ на "Българи за България" и "Сдружение Азбукари. Инициативата се провежда за трета поредна година на Националния празник 3-ти март и има за цел да съхрани и предаде на следващите поколения българския дух и традиции. Десетки жители на Камено извиха дълго хоро в центъра на града.
„Нека да предадем и на децата си завета да тачат и пазят свободата, да обичат родината си и да строят с разум и сърце по-добър свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България!”, каза кметът Жельо Вардунски.