Водолази от цялата страна ни чистят морето под Моста
Водолази от цялата страна ни чистят морето под Моста / netinfo

Повече от 30 водолази от цялата страна ще се включат в почистване на морското дъно край Моста в Бургас. В събирането на отпадъци ще им помагат още 15 - 20 гмуркачи, които ще се спускат на дъното без кислородни бутилки. Акцията ще се състои от 11:00 часа. Община Бургас ще осигури 2 лодки, с които събраните предмети да бъдат изнесени на брега и откарани на сметището.
"Това е често посещавано място. Много хора скачат от Моста, което е една стара бургаска традиция. На дъното има всякакви предмети. Те могат да причинят лошо нараняване и затова решихме да ги съберем и премахнем", казва един от организаторите - водолазът Стоян Димитров.
Кметът Димитър Николов благодари на водолазите за екоакцията и приветства инициативата. Спасителите от Централния плаж, който се стопанисва от Община Бургас, са инструктирани да обръщат специално внимание на случващото се на Моста. Община Бургас призовава концесионера на по-големия Северен плаж, неговите спасители да постъпват по същия начин.
Повод водолазите да се съберат в Бургас е фестивалът по подводна фотография, който ще се проведе от 25 до 28 юни. Някои от снимките, които разкриват красотата на подводния свят, ще бъдат показани в изложба на Моста.