ТИР Тракия
ТИР Тракия / Александра Милева, dariknews.bg
Магистрала "Тракия" ще бъде временно затворена. Няма пострадали от двата инцидента
Магистрала "Тракия" е временно затворена в посока Бургас - София, заради пожар на лек автомобил. Същевременно на входа на Бургас до бензиностанция на "Ром Петрол", заради катастрофа между три автомобила движението е силно затруднено, съобщават от полицията.
Двата инцидента са възникнали преди минути на пътя. 

Временно автомагистрала Тракия ще остане затворена в района на км. 356 от Бургас към София, поради пожар в лек автомобил с Великотърновска регистрация.
Движението се пренасочва през стария път Бургас - Ветрен - Айтос - Карнобат.
По време на движение водачът на леката кола установил, че е възникнала техническа неиправност, отбил автомобила в аварийната лента, но предвид оборудването му с газова уредба, гасенето на възникналото запалване било невъзможно.
От инцидента няма пострадали, но до приключване на огледа на местопроизшествието и почистването на района, отсечката около км. 356 на автомагистрала Тракия в посока София ще остане затворена.

Малко по-късно, е станала катастрофа между три автомобила, възникнала в платното от Бургас към кв. Ветрен в района на стационарната камера в другото платно на пътя. По първоначални данни има само материални щети, но трафика е затруднен, съобщи говорителят на полицията в Бургас - Цветелина Рандева.