Надяваме се надявам се медалите и купите в града да се увеличат“, каза кметът на Бургас Димитър Николов при откриването на най-модерния плувен комплекс на Балканите- Парк Арена.
Надяваме се надявам се медалите и купите в града да се увеличат“, каза кметът на Бургас Димитър Николов при откриването на най-модерния плувен комплекс на Балканите- Парк Арена. / Снимки: Лалка Димитрова
За първи път в най-модерния плувен център на на Балканите-сиртаки във вода
„В Бургас и стените помагат. Надяваме се надявам се медалите и купите в града да се увеличат“- С тези думи кметът на Бургас Димитър Николов откри най-модерния плувен комплекс на Балканите- Парк Арена. Спортното съоръжение, изградено на мястото на стария басейн в комплекс „Славейков“, е на стойност 18 милиона лева. Година и четири месеца Средствата са осигурени по финансовата програма „Джесика“. Николов благодари за съдействието на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Парк Арена
netinfo

„Това е новия дом не само на спортистите, но на и на всички граждани, които искат да плуват. Нядавам се, че това ще вдъхнови много деца и млади хора, защото това е един наистина прекрасен спорт“, заяви Димитър Николов.

Комплексът разполага с басейн с олимпийски размери. С дълбочината си от 2 до 3 метра и дължина от 50 метра, той отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. В него може да се провеждат състезания от най-висок ранг по плуване, водна топка и синхронно плуване.

Парк Арена
netinfo


Залата е оборудвана с 1 200 седалки. Обособени са места за хора с увреждания. В останалата си част комплексът разполага с тенис кортове, спортно игрище с три терена, фитнес зала, парна баня и сауна, както и зона за отдих с възможност за занимания на открито.

Ивелина Василева
netinfo

На официалното откриване присъствапха областния  управител Вълчо Чолаков, депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева и Диана Саватева, председателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков, председателят на Камарата на строителите  инж. Николай Николов, изпълнителният директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД Диян Димов, общински съветници и спортни легенди.

грации синхронно плуване
netinfo


Парк Арена бе открит с великолепно изпълнение на грациите от отбора по синхронно плуване в НСА.