Розите на България
Розите на България / Снимки: Лалка Димитрова
Ученици, преподаватели и учители се включиха в „Розите на България“
Даровитите деца да се посветят на изкуството
97328
Даровитите деца да се посветят на изкуството
  • Даровитите деца да се посветят на изкуството
„Нека чрез народните традици да съхраним българщината, да възродим партиотичния дух и да го запазим за поколенията“- С тези думи днес Димитрина Папаринова, зам.-директор на СУ „Добри Чинтулов“ в Бургас се обърна към десетките ученици, родители и техни преподаватели, които днес се включиха в инициативата на Министерството на образованието и Държавната агенция за българите в чужбина, съвместно с общностите ни зад граница-  „Розите на България".

Рози за България
netinfo

Не само у нас, но и в чужбина, в училища, в градини, се извиха кръшни хора. Целта е българските деца от неделните училища в 25 държави, и тези, които растат в родината ни, заедно да отбележат Деня на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий.

Рози за България
netinfo

Празникът в СУ „Добри Чинтулов“ съвпадна със изпращането на випуск 2018.

„Искаме да покажем нашето родолюбие, любовта към фолклора и по тодзи начин възпитаваме подрастващото поколение да обича традициите, да обича България, и да се гордеем“, каза Папаринова. И подчерта: „Прегърнахме инициативата с отворени обятия, защото ние сме много свързани с фолклора“. Училището – с 30-годишни традиции, е единствено в региона и едно от малкото в страната, чиито възпитаници профилирано изучават народно пеене, музика и хореография.

Димитрина Папаринова
netinfo

„Искаме да възродим българщината за поколенията. Това е дълг на всеки нас. Защото ние възпитаваме подрастващото поколение и бъдещето на България. Ние сме оптимисти. И вярваме, че училището ще го има и след нас“, заяви Папаринова.

Рози за България
netinfo

Тя се обърна и към родителите на талантливите деца: „Нека даровитите деца  се посветят на изкуството. То носи красота“.