/ netinfo
Истинските патриоти от училище „Добри Чинтулов“ в Бургас
Талантливите момчета от СУ Добри Чинтулов в Бургас
97025
Талантливите момчета от СУ Добри Чинтулов в Бургас
  • Талантливите момчета от СУ Добри Чинтулов в Бургас
Четири гайди и един тъпан огласиха студиото и ефира на Дарик радио Югоизток в Бургас. Живото изпълнение на 13-годишния Валентин Вълчев, 18-годишния Николай Иванов, 16-годишния Радостин Стоянов, Георги Бойчев на 18 г. и Марин Стоянов - 17 г, може да бъде определено като просълзяващо и зареждащо. Те бяха част от кампанията на Дарик Бургас #ОсмелиСеДаКажешДа. 

Млади и талантливи музиканти
netinfo


Музикантът храни къща! В това са убедени петимата големи музикални таланта от профил „Изкуства“ към СУ „Добри Чинтулов“ в Бургас. По думите им обаче музиката е тази, която храни – първо сетивата и душата, а от там, макар да няма голямо материално богатство, има възможности.


Талантливата Моника - живото културно наследство (ВИДЕО)


Доказаха го със своите музикални инструменти. Всеки един от тях е сраснат с инструмента, на който свири. Правят го в училище по цял ден, а после и в домовете си. Обичат това, което правят. Ето защо им се получава толкова добре. Свирят от малки, но не им е омръзнало и не искат да се занимават с нещо друго в бъдеще време.

И петимата са лауреати от различни конкурси. Имат редица национални и международни награди и свирят с любов в към народната музика. Чуйте как: