Училище "Добри Чинтулов" в Бургас
Училище "Добри Чинтулов" в Бургас / netinfo
СУ "Добри Чинтулов" отбелязва с голям концерт патронния си празник
Преживяването да си част от най-българското училище в Бургас
97029
Преживяването да си част от най-българското училище в Бургас
  • Преживяването да си част от най-българското училище в Бургас

"Огромно удоволствие е да работиш с млади и талантливи хора. Те поддържат и духа на нас преподавателите млад. Най-важното е, че виждаме в тях последователи на традициите, народната мъдрост и българския фолклор". Това сподели в ефира на Дарик Пламен Янев, преподавател на акордеон в профил "Изкуства" към СУ "Добри Чинвтулов" в Бургас. 

Учители по музика
netinfo


Същото потвърждават и възпитаниците на училището, които са избрали да учат там основно, заради таланта и влечението си към българската музика, но и вдъхновени от своите учители. 
На 20 април първото училище в града, в което се преподава народна музика, отбелязва патронния си празник. "Това ще стане с голям концерт в двора на училището, в който ще се включат всички талантливи възпитаници от профил "Изкуства". Той ще започне точно в 9.30 часа сутринта, а след това програмата ще продължи с традиционния конкурс на тема "Моята България". В него учениците представят свои проекти и 3D макети. Тази година конкурсът е свързан с датата 3 март и ще бъдат представени, заедно с биографиите на личности и интересни доклади от самите деца", разказа Галя Гильова, преподавател по пеене. Самата тя, както и други нейни колеги, е бивш възпитаник на училището. 

Пеене
netinfo


Стотици са наградите, които децата са донесли в СУ "Добри Чинтулов" не само от всички краища на България, но и от цял свят, в различните музикални и артистични специалности. Най-изявени са учениците, които се занимават с български фолклор, защото те, също като своите преподаватели носят музиката в сърцето си. 
Освен задължителните предмети, със всяко едно дете има индивидуални занимания по музика, а учителите се стараят не само да преподават, но и да възпитават децата в любов към историята и културата на страната си. Това е причина учениците да ходят с желание на училище, но и да имат близки отношения и почит към своите учители.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от преподавателите Галя Гильова, Пламен Янев и талантливите възпитаници на училището Моника Вълкова, Валентин Вълев, Николай Иванов, Радостин Стоянов, Георги Бойчев, Марин Стоянов: