В петък вечер започва тридневният рибен фестивал, организиран от Община Поморие за жителите и гостите на града. Това съобщават от Общината.

Идеята на фестивала, финансиран по Програмата за морско дело и рибарство, е чрез концерти, презентации на рибни ястия, театрални скечове и занимания за най-малките да бъде представена част от живота и занаята на рибарите.

В Каварна започва 19-ият Миден и рибен фест


Фестивалът се организира за първи път и се реализира по проект на проект „Насърчаване развитието и популяризирането на рибарството на територията на община Поморие“.

Събитието започва в 18.00 часа с представяне на Монографията “ЕЗИКЪТ НА БЪЛГАРСКАТА КУХНЯ“ в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ – Поморие. Заедно с ценното научно изследване, за първи път ще бъде представен и интересният „Анхиалски рецептурник“, създаден по повод фестивала.

Вечерта ще продължи в 20.00 ч. на площада с атрактивна Анхиалска вечер, подготвена от театралите в НЧ „Просвета 1888“.

Утре 1 юли Рибен фест – Поморие ще предложи рибни кулинарни изкушения. На специално построена сцена на Рибарското пристанище двама изкусни готвачи ще покажат уменията си и всеки желаещ ще може да дегустира, да се снима или да сподели идея.