Тази вечер Петлите, Михаела Филева, Били Хлапето и Поли в Летния театър
Тази вечер Петлите, Михаела Филева, Били Хлапето и Поли в Летния театър / netinfo

Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да гледат мюзикъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем" на танцова формация „Петлите". Началото е днес, от 20.30 часа в Летния театър, като в подкрепа на децата сираци на сцената ще излязат да пеят Поли Генова, Били Хлапето, Михаела Филева и други.

Мюзикълът спечели тази година всички големи награди на конкурсите за юношеско творчество в Русе и Варна, а журито на тези форуми го нарече „Културно явление. Децата от формацията също обраха индивидуалните призове- Първо място взе Васко във Втора възрастова група за най-добро изпълнение и оригинална роля, също Първо място му бе присъдено и от Младежкото жури на фестивала. Първото място бе присъдено на Вики /Виктория/ в Трета възрастова група - за най-добро изпълнение и оригинална роля.

Припомняме ви, че мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем" е проект на на ТФ „Петлите" с финансовата подкрепа на фонд „Социална закрила" към МТСП, под Патронажа на д-р Хасан Адемов - Министър на МТСП и под Патронажа на Министерството на културата.

Режисурата е дело на Симеон Димитров /режисьор на култовата постановка „Полет над кукувиче гнездо" в ДТ"Адриана Будевска" - Бургас през 80-те /, а хореографията на Петя Стойкова. Продуцент е ръководителят на формацията Георги Димитров, който за успешната интеграция на децата без родителска грижа в обществения живот на Бургас със средствата на изкуството и танца, получи миналата Коледа голямата награда на Областния управител Павел Маринов. Спектакълът е гледан от стотици зрители в цялата страна. Входът е безплатен.