Диана Куртева
Диана Куртева / Лалка Димитрова
„Децата са ми приоритет. Аз съм добра майка“. С тези думи се обърна към магистратите от Бургаския апелативен съд 30-годишната Диана Куртева от Сливен, задържана за отвличането на 30-годишен мъж от Айтос.

Диана, която е майка на две деца бе доведена днес с белезници в Съдебната палата, за да присъства на заседанието за определянето на мярката й за неотклонение.

Диана, която отвлече безнадеждно влюбен, иска на свобода

Както Дарик вече съобщи, Диана бе задържана през септември м.г., след като заедно с още двама души похити 30-годишен мъж от Айтос, безнадеждно влюбен в нея, след това го заплаши, че ще отреже пръстите му с лозарска ножица, а за финал източи банковите му карти.

Според прокуратурата именно тя е била архитекта на престъплението. Адвокатът й обаче счита, че няма доказателство, че Куртева е замесена в отвличането.

Кошмар след интернет любов: Мъж от Бургас отвлечен, изнасилен и пребит

"Докато Диана е под стража, другите двама обвиняеми са на свобода", каза юристът. Защитата настоя тя да бъде Фосвободена от ареста, за да се грижи за двете си малки деца, всяко от които – от различен баща.

Държавното обвинение подчерта, че фактът че е родител не само не е попречил на жената да извърши престъплението, но самата тя е инициатора, подчертаха от прокуратурата.

В крайна сметка съдът я остави под стража. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.