От прокуратурата призоваха жертвите на отвличане и насилие да не лъжат и крият подробности
От прокуратурата призоваха жертвите на отвличане и насилие да не лъжат и крият подробности / Веселин Максимов
Кошмар след любов по интернет
94608
Кошмар след любов по интернет
  • Кошмар след любов по интернет
За случай на изключително агресивно отвличане на тридесетгодишен мъж от Бургас, съобщи Окръжна прокуратура. Той преживял кошмара след запознанство и любов по интернет с наркоманка от Сливен. Дияна Куртева, на същата възраст, го примамила в града по време на неговата лятна почивка в България.

На 10 септември потърпевшият подал сигнал в полицията в Бургас, че бил отвлечен в града, държан против волята си в незнайно място, където бил пребит жестоко. По случая веднага започала работа и не след дълго станало ясно, че той лъже и укрива факти и обстоятелства. Апелативният прокурор Любомир Петров разясни подробностите:

„Тридесетгодишният бургазлия в началото на тази година се запознал с 30- годишната Дияна. Контактували. Той е шофьор на ТИР в Германия. В края на август се срещнали в Бургас. Преди това той няколко пъти й е превеждал пари. Тук също похарчили много голяма сума, около 2 000 лева, по магазини и ресторанти и на 8- ми, в петък вечерта, отишъл при нея, в Сливен. В къща, която тя му посочила“

В къщата в сливенския квартал Комлука влюбеният мъж се скарал жестоко с Дияна Куртева по повод, който все още не е уточнен. В разгара на спора в стаята влезли двама мъже с маски, които го съборили на земята, вързали го със свински опашки и започнали да го бият с ритници и юмруци. Единият е Станислав Стоянов, на 32 години от Сливен, криминално проявен, задържан заедно с жената. Тя е наркоманка, регистрирана в полицията. Показала е особено жестокост при боя:

„Буквално няма здраво място по тялото. С него са извършвани и сексуални извращения. Няма да кажем какви са, заради запазване на неговото достойнство. Заплашван е за рязане на пръсти с лозарска ножица и с набиване на кол. Взели са му двете банкови карти, принудили го да им каже кодовете и се опитали с онлайн банкиране да преведат пари от негови сметки в тяхна. Не успели. Накрая взели двете карти, двата му мобилни телефона и сумата от 200 лева, която била у него. Сложили му маска, поставили го в багажника на неговия автомобил, извели го извън Сливен, в местността „Карандила“ и му казали да изчака известно време, докато се отдалечат. Той се върнал в Бургас и подал този сигнал.“

Престъплението е разкрито за по-малко от 72 часа от криминалистите в Сливен и Бургас. Арестуван е трети мъж, на 24 години, от Сливен, за когото засега от прокуратурата отказаха информация. Най-общо за него се знае, че е съпричастен с къщата, в която похитителите изтезавали жертвата. Прокурор Петров призова жертвите на насилие да не лъжат разследващите:

„Казал е, че бил отвлечен в Бургас. А той съвсем доброволно е отишъл в Сливен и влязъл в къщата, където са станали тези действия. Противозаконното лишаване от свобода много прилича на отвличане, като знаем и какви са последствията в случая – маски, „свински опашки“, ножици и така нататък. Но, не е бил отвлечен в Бургас, а сам е влязъл в този апартамент в Сливен. Очевидно е, че те са го чакали и е била подготвена работа.“

Пострадалият бургазлия показвал благосъстояние и не пестил пари за жената, с която се запознал по интернет. Неговото име е в тайна по обясними причини. Насилниците не са от малцинствата, беше уточнено на пресконференцията.