Според защитата, престоят зад решетките причинил на 30-годишния Станислав Стоянов /вляво на снимката/ смесено разстройство с декомпенсации.
Според защитата, престоят зад решетките причинил на 30-годишния Станислав Стоянов /вляво на снимката/ смесено разстройство с декомпенсации. / Снимка: Лалка Димитрова
Прокуратурата: Дискомфортът е заради липсата на наркотици зад решетките
32-годишният Станислав Стоянов, който през септември т.г. бе задържан, заедно с Дияна Куртева от Сливен, по обвинение за отвличане, да бъде подложен на психиатрична експертиза. Тя трябва да установи опасен ли за състоянието му престоя в ареста.

Това постанови днес състав на Бургаския апелативен съд. Според защитата, той имал смесено разстройство с декомпенсация, а зад решетките, където се намира в момента, психическото му здраве силно се разклатило. „Дискомфортът му се дължи на невъзможността му да употребява наркотици в ареста. А ако има претенции към хигиената, може да подаде жалба“, контрира държавното обнвинение.

Двамата, държали в плен и измъчвали мъж от Бургас, остават в ареста

Съдът все пак прецени, че той трябва да бъде подложен на изследвания и даде срок до края на ноември. Тогава ще се реши може ли да остане под стража или трябва да бъде освободен.

Както Дарик-Бургас вече съобщи, потърпевшият е 30-годишен мъж от Бургас, който работел като шофьор на ТИР в Германия. В началото на тази година се запознал с 30- годишната Дияна.

Контактували в социалните мрежи, където тя се представяла за самотна, но любяща майка. И поискала, мъжът да подплати чувствата си финансово. Мъжът няколко пъти й пращал пари, а щом се срещнали в България похарчил за нея около 2 000 лева, по магазини и ресторанти.

Кошмар след интернет любов: Мъж от Бургас отвлечен, изнасилен и пребит

На 10 септември т.г., когато била следващата среща, влюбеният и Дияна се скарали. Изведнъж в стаята влезли двама мъже с маски, които го съборили на земята, вързали го със свински опашки и започнали да го бият с ритници и юмруци. Единият е Станислав Стоянов, на 32 години от Сливен, криминално проявен, самоличността на другия остава загадка.

Ето какво разказаха след разкриването на случая, криминалистите в Бургас:

„Буквално няма здраво място по тялото. С него са извършвани и сексуални извращения. Няма да кажем какви са, заради запазване на неговото достойнство. Заплашван е пръстите му да бъдат рязани с лозарска ножица, а той самият да бъде набит на кол. Взели са му двете банкови карти, принудили го да им каже кодовете и се опитали с онлайн банкиране да преведат пари от негови сметки в тяхна. Не успели. Накрая взели двете карти, двата му мобилни телефона и сумата от 200 лева, която била у него. Сложили му маска, поставили го в багажника на неговия автомобил, извели го извън Сливен, в местността „Карандила“ и му казали да изчака известно време, докато се отдалечат. Той се върнал в Бургас и подал този сигнал.“