/ ThinkStock/Getty Images
Сливенският районен съд постанови постоянна мярка "задържане под стража" на мъжа и жената, държали в плен и измъчвали мъж от Бургас. Това съобщи пред журналисти Анна Димитрова, съдия от Районния съд. Тя уточни, че определението не е окончателно и в тридневен срок подлежи на обжалване. За 21 септември е насрочено заседанието по делото пред състав на Окръжен съд - Сливен.

Кошмар след интернет любов: Мъж от Бургас отвлечен, изнасилен и пребит

Днес стана ясно за кошмара след интернет любов - мъж от Бургас е бил отвлечен от двама мъже и една жена. Те са го измъчвали, насилвали и опитали да източат банковите му сметки, стана ясно на съвместен брифинг на прокуратурата и полицията в морския град.

„Тридесетгодишният бургазлия в началото на тази година се запознал с 30-годишната Дияна. Контактували. Той е шофьор на ТИР в Германия. В края на август се срещнали в Бургас. Преди това той няколко пъти ѝ е превеждал пари. Тук също похарчили много голяма сума, около 2000 лева, по магазини и ресторанти и на 8-ми, в петък вечерта, отишъл при нея, в Сливен. В къща, която тя му посочила.В къщата в сливенския квартал "Комлука" влюбеният мъж се скарал жестоко с Дияна Куртева по повод, който все още не е уточнен. В разгара на спора в стаята влезли двама мъже с маски, които го съборили на земята, вързали го със свински опашки и започнали да го бият с ритници и юмруци“, разясни подробностите апелативният прокурор Любомир Петров.

„Буквално няма здраво място по тялото. С него са извършвани и сексуални извращения. Няма да кажем какви са, заради запазване на неговото достойнство. Заплашван е за рязане на пръсти с лозарска ножица и с набиване на кол. Взели са му двете банкови карти, принудили го да им каже кодовете и се опитали с онлайн банкиране да преведат пари от негови сметки в тяхна. Не успели. Накрая взели двете карти, двата му мобилни телефона и сумата от 200 лева, която била у него. Сложили му маска, поставили го в багажника на неговия автомобил, извели го извън Сливен, в местността „Карандила“ и му казали да изчака известно време, докато се отдалечат. Той се върнал в Бургас и подал този сигнал“, допълни той.

30-годишната Диана Куртова и Станислав Стоянов от Сливен са обвинени за незаконно задържане и грабеж, каза прокурор Христо Христов.
 
И двете престъпления са тежко квалифицирани, посочи той, незаконното лишаване от свобода е с наказание от три до 12 години, грабежът се наказва със затвор от три до десет години.
 
Двамата обвиняеми не са признали вината си по повдиганите обвинения по време на днешното заседание.