/ dariknews.bg, архив
Съдът ще се произнесе в 14.00 часа днес
30-годишната Диана Куртева от Сливен, която през септември заедно със съучастници организира отвличането на безнадеждно влюбен мъж от Айтос, обжалва ареста си пред апелативните магистрати.

Диана, която е майка на две деца, беше арестувана от полицията, след като на 8 септември устрои капан на жертвата и вместо обещаното незабравимо любовно преживяване в къща в Сливен, го сюпризира с двама маскирани мъже.

Пострадалата е пресичала неправилно, уточняват от МВР

Бандитите нахлули в жилището, заплашили да отрежат пръстите му с лозарска ножица, а след това го принудили да им каже кодовете на банковите си карти.

До този кошмар се стигна, след като потърпевшият се запознал с Дияна в социалните мрежи, където тя се представяла за самотна, но любяща майка.

Кошмар след интернет любов: Мъж от Бургас отвлечен, изнасилен и пребит

По-късно полицията задържа нападателите - двама мъже от Сливен.

С решение на Апелативния съд в Бургас единият бе пуснат под под домашен арест. Причината - според магистратите, престоят му зад решетките се отразил зле на психичното му състояние.

А според експерт, заради лошите условията в ареста и невъзможността да се движи свободно, той страдал от безсъние.

Домашен арест за похитител, страдал от безсъние зад решетките

От прокуратурата подчертаха, че задържаният има възможност да пие хапчета за сън и в ареста, но съдът прие тезата на защитата и уважи искането обвиняемият да бъде пуснат на свобода.

Сега за същото настоява и Диана.

Съдът ще се произнесе в 14.00 часа днес.