Съдружникът Христев: Обмислям паричен фонд за информация свързана със Стоянов
Съдружникът Христев: Обмислям паричен фонд за информация свързана със Стоянов / netinfo
Имам предложения от приятели и партньори за откриването на набирателна сметка за награда за информация свързана с евентуалното отвличане на Стоян Стоянов, каза днес пред журналисти Ангел Христев съдружникът на изчезналия бургаски бизнесмен.

Стоянов помагаше на много хора и не заслужава това,  допълни изпълняващият в момента длъжността управител на ”Гранити”ООД.

Ангел Христев разказа днес за последния ден в който е видял Стоян Стоянов, за отношенията на шефа на "Гранити" към клиентите, партньори, приятели и за личнатата драма на изчезналия млад човек свързана със смъртта на съпругата му .Той припомни и делото за пожара на което са били двамата на 6 март. То е за предизвикаване на пожар по непредпазливост и е срещу Николай Георгиев Георгиев –един от собствениците на фирмата „Магнис” от която тръгнаха пламъците през лятото. Тогава голяма част от складовата база на „Гранити” изгоря до основи. Искането на дружеството е за доплащане на щетите от огъня. Сумата е в размер на около 1 млн.лева. Останалата част беше покрита от застрахователите.

Христев днес отхвърли версията покушението срещу Стоянов да е свързано с пожара.

Не одобрявах връзката с Мария , поради обяснимите и ясни на всички причини, каза още той. Христев не изключи възможна връзка с изчезването на Стоянов да има бившият й съпруг Тодор Стамов - Малкотърновския, като се аргументира с факта, че не вижда бизнес причина за отвличането на 35-годишния мъж.

Не виждам реално обяснение за отвличането, повтори строителният предприемач.

Нещастието се случи в момента на новия сезон, излизат новите кредите и всички добри неща трябваше да старитарт през пролетта. Ще продължим с проектите като се върне Стоян, каза в заключение Ангел Христев.

Все още никой не се е свързал с роднините и близките на Стоян Стоянов с искане за откуп. Мъжът е в неизвестност от 6 март. Полиция, антимафиоти и прокуратура продължават работа по издирването.

 

Още от Ангел Христев  чуйте в прикачения файл