моноспектакълът на Александър Урумов
моноспектакълът на Александър Урумов / netinfo
Моноспектакълът на Александър Урумов, обиколил света за първи път се играе пред бургаска публика
Моноспектакълът "Лалугер", който се определя от критиката като е една от легендите на българския театър в последното десетилетие"  идва за първи път в Бургас. Той ще бъде поставен тази неделя от 18.00 часа в християнска църква "Благовестие" в Бургас.
Пиесата по текст на Александър Урумов, играна над 170 пъти в страната и чужбина, номинирана за Аскеер през 2011, ще ви разсмее и разплаче в рамките на час. Героят Дянко Лалугера, пристигнал в София, чака на гарата брат си ("големият човек от министерството"), а през това време ще ви разкаже истината за лалугера... и за вас самите.
Моноспектакълът има номинация "Нова българска драма"  за драматургия. Печели наградата "Комедиен хит на сезона" в Чудомировите празници в тежка конкуренция с Камен Донев и Асен Блатечки. Носител е на награда "Най-добро представление" на Друмевите празници в Шумен, както и наградата "Най-добър актьор" на конкурс за моноспектакли, като побеждава Кралския Шекспиров театър с актьора Питър Тейт /Битоля, Македония/.
Избран е от Министерството на културата да представлява България на българо-руските дни на културата в Москва през 2012 г.
Игран е в Берлин, Москва, Виена, Скопие, Карлсруе, Мюнхен, Люксембург, Сидни и др.
Цената на билетите е символична - 5 лв. Те могат да се закупят на място в църквата на ул. "Сливница" 36, до Пожарната.