Скърбим за жертвите на бурята от Бургас
Скърбим за жертвите на бурята от Бургас / netinfo

Община Бургас обявява понеделник за ден на траур в памет на двете жени, станали жертви на потопа в Бургас. Недялка Толева 69-годишна и Камелия Желязкова на 21 години са пътували по главния път Созопол - Бургас, когато автомобилите им са били заляти от огромно количество вода в резултат на проливния дъжд. За по- малко от 24 часа са се изляли 176 л. на кв. м.
По времето на водната стихия, около 2 часа след полунощ на главния път са се преобърнали още няколко автомобила. Двама мъже - Николай Кирилов и Николай Грудев са спасили няколко човешки живота, като са изваждали давещи се хора от потопените автомобили. Кметът на Бургас Димитър Николов ще ги предложи за награда пред Общински съвет.
Планираните спортни и културни събития в събота и неделя в Бургас започваха с минута мълчание. Община Бургас отменя събитията днес, а флаговете на пл. "Атанас Сиреков", както и на входовете на града ще бъдат спуснати наполовина. Кметът на Бургас Димитър Николов изказва своите съболезнования на семействата и близките на загиналите жени.
Третата жертва беше в Община Приморско. Загиналият е 27-годишен пастир, чието тяло бе открито около 16 ч на 6 септември в землището на село Ново Паничарево. Мъжът живеел в каравана извън селото.