„Шведска маса” се подиграва с антикризисните мерки на кабинета Му
„Шведска маса” се подиграва с антикризисните мерки на кабинета Му / Златина Гайдажиева
„Шведска маса” се подиграва с антикризисните мерки на кабинета Му
27239
„Шведска маса” се подиграва с антикризисните мерки на кабинета Му
  • „Шведска маса” се подиграва с антикризисните мерки на кабинета Му

И като се чуха, насред икономическия Армагедон, тръби йерихонски (правителствени), ангели синдикални с души кални възвестиха, че идва данъчен мор и ще порази майки и деца, стари, по- стари и най-стари люде и настана рев, вой и скърцание със зъби. 

Тогава пред народа се появи Онзи, Комуто Всички Владетели Конграчулейшън Думаха и словото Му въведе всинца в успокоение.
И каза Избраният с мнозинство, че на старци, майки и деца хич даже няма да посяга и някои хора „Осанна” завикаха, а ангел дянковил за гърба му нови данъчни козни приготви и точно в този миг от тъмните дълбини на долната земя изпълзяха на светло радиоизчадията Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон и се почна двучасов апокалипсис, що в историята остана с името „Шведска маса”

Бесен рап от Монголия и потресаващо идиотска песен за възхвала на слънцето на индианците „апачи” продъниха ефира в ранни зори и дадоха да се разбере, че време страшно настава.

В аптеките тапите за уши бяха разпродадени, хората масово чупеха своите радиоприемници, сал едни 12 души, наречени „мръсната дузина”, мазохистично останаха да слушат гражданското позорище „Шведска маса”
Зазвуча куца ливанска музика, която Калудовсон разсипа от критики, а продуцентът на арабската група Ибн Весо Ал Комлук Ибн Максималадин опита да защити своето предложение, но позвъни слушател в ефир и обвини водещите на предаването в мекост и поиска по-хард изпълнения.

Друг слушател заяви, че музиката в предаването увеличава млеконадоя, но тезата му издрънча на кухо, също като главите на водещите, които кихаха, кашляха и се секнеха шумно в ефир, мислейки просташките си прояви за връх на шоубизнеса.

По някое време за кризата и за антикризисните мерки на правителството се отпочна приказка и участник в предаването издума страшната диагноза, че по-лошо не може да стане и че не вижда кой може да ни оправи. И човекът дори изчисли, че вече 20 години ни тресе възродителен процес. Последва го нов слушател, който изплющя кратка критика в ефира с думите „Въобще не ме интересуват антикризисните мерки, ще се оправим, ама когато нарамим пушките”

Докато водещите разсъждаваха по темата, думата поиска бесен фен на футболния цирк „Уефски” и заяви, че водещият Калудовсон звучал като ...цитат - „Залюхан цесекар”...край на цитата.

Следващият философ одобри мерките и призова всички да си плащат, но без пенсионерите. Човекът съвсем избесня и започна да ругае държавните служители, които били като търтеи и време било и те да плащат.

Глупавите водещи дори не направиха опит да озаптят агресивния данъкоплатец, та се наложи думата да вземе слушателят с все повече увеличаващ се рейтинг критик Стоян.

„Вие двамата сте генномодифицирани водещи, млади сте, вчесани сте, изкъпани, с часовници, но се държите като измекяри, кикотите се и цвилите” – коментира водещите на шоуто критикът, а те, както и се очакваше бурно се разхилиха на принципа „хората ги плюят, а пък те мислят, че дъжд вали”

След критичния Стоян позвъни професор Генчев и сподели прелюбопитната си теза за кризата в страната. Според него, популярната максима „Вокс попули, вокс деи”, демек „Глас народен глас божи”, се била трансформирала в нашенските условия като „Въх отзад по-боли.”
Когато го обвиниха, че е назадничав, професорът отвърна, че в любимото му средище на интелектуалци Дъскотна всички са напредничави и дори се похвали, че там има площад „Генчев платц”, хотел „Генчев плаза”, бензиностнация „Генчев” и прочие знаци на една пълзяща генчевизация.

Слушателят Ники, дори уплашено изказа мнението си, че в Дъскотна е налице култ към личността на професор Генчев, а по темата за кризата заяви: „В тази криза свиха ни последната ни риза.”

Последва любимият сериал „Непресъхващо лове”. Стамат и Хортензия направиха поредната решителна крачка към сватбата си, техните роднини плетяха гнусни планове да направят огромно селско празненство, а младите проектираха важния ден като интелектуално мероприятие.

След още неотшумяла серия, позвъни критик Стоян и заклейми сериала като обяви, че „произведението страда от липса на темпоритъм”, наплю лирическия герой Стамат и други зловонни злословия издума, но водещите му отнеха думата и закриха предаването.

Но в края му уплашиха мало и голямо, като се заканиха да сервират „Шведска маса” и следващия петък.

Амин.

Зверствата, радиокощунствени, чуйте в звуковия файл под снимката