„Шведска маса” откри най-красивия бетон по Южното Черноморие
„Шведска маса” откри най-красивия бетон по Южното Черноморие / колаж: Ангел Иванов
„Шведска маса” откри най-красивия бетон по Южното Черноморие
54655
„Шведска маса” откри най-красивия бетон по Южното Черноморие
  • „Шведска маса” откри най-красивия бетон по Южното Черноморие

И отпочна се още един седмоднев от месеца шестий на годината трета от управлението Му на всеславния гербератор Ленторезец I Копник.

Тогаз едни лоши хора се вдигнаха край орловия мост в престолнината Му и думи хулни изхулиха и още изрекоха срещу Него и законите Му.И излезе на агората Цветаня Му и рече, че хулителите са организирани престъпници. Те не спряха се никак даже и пак протестираха  и роптаха. Тогаз по призива на един от болярите Му, що Миро Старопланински наричаха го, събраха се хора спонтанници и спонтанно в престолнината дойдоха, спонтанно натоварени на каруци, платени от боляри спонтанници и протестираха срещу протестиращите.

Тъй народът раздели се на хулители престъпно организирани и на спонтанници, а тръбачите медийни ерихонски „Осанна” за спонтанните хора възвестиха, а за хулителите „Разпни ги” казаха.

И тръгна Онзи, Що Бистришките Тигри Води, по земята с големина на длан човешка, пък отиде с верните си тигри в града Разградений и там на полето бойно футболно сили премери с тамошното лудогорство и без победа битката завърши и тръбачите медийни ерихонски „Осанна” възвестяваха и чак от възторзи изпуснаха се. Пък след футболната бран лудогорството и тигърството побратимиха се и лента отрязаха.

А хората по агората вече Цар Футбол наричаха го Него, а едни други зълодяи начело с болярина Станиш присмиваха му се и пак хулеха го.

Тъй неусетно пък едни другоезичници в Разнородното събрание право и свободно  пожелаха преди избори болярски на други езици да говорят, ама не дадоха им туй да случи се.

В тези дни усилни до петък стигна се, миризма противна сярова разнесе се, магаре изкудкудяка, кокошка излая, куче изгрухтя, а прасе славеева песен изчурулика, а облаците по небето две букви ББ изписаха и старите хора кръстния знак сториха и рекоха „На лошо ще да е туй” и лошо стана, вредом рев, вой и скърцание със зъби настъпи, а народът на погибление духовно предаден беше.

Така започна предаването „Шведска маса”

Двамата водещи дебили Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон буквално изпепелиха доброто настроение на своите слушатели като радиоизпуснаха Стефифешън. Момата шивачка пя, та се къса до продънване. Беше неслушаемо, ама цялата песен си я изслушаха. После идиотите търсеха позитивни новини из вестниците , но такива хич даже не намериха.

И в краткия вариант на предаването, от 9 до 10 часа, пристъпиха към обсъждането на темата „Кои са най-привлекателните и най-отблъскващите места по Южното Черноморие”. И никой не им отговори.

Тогава Калудовсон и Максимовсон и Максимовсон и Калудовсон сами започнаха да разправят къде какво било по морето. Максимовсон възхвали Варвара, а другият похвали Синеморец и Аркутино.

Затуй не изтрая бат Коста и се обади и рече, че най-хубавото място преди години било до Каваците, ама сега било най-грозното. Призна си, че преди време там ловял миди, пиел, пеел и... намекна за други неща, ама се уплаши, че може изповедта му да бъде чута от който не трябва и млъкна. После обясни, че до плажа на местността Германката не можело вече да се стигне от бетонни грозилища.

Радо каза, че най-хубавото място по Черноморието е студиото на „Шведска маса” и забрани на водещите да канят на табла бистришкия тигър, защото тогава нямало да бъде хубаво. Е, след това напопържа бетонните кратуни, които са бетонизирали крайбрежието.

След него Ники посочи като най-хубово място Варвара, а като най-лошо бургаските капани рано сутри, когато камиони-фекалници подменят тоалетните резервоари на капаните.

Последва го мома незнайна и сподели, че Черноморието е бетонизирано и застроено, но най-хубавото място за нея бил нудисткия плаж, където един мъжкар носел едновремено две кафета и тринайсет геврека.

Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон се оцъклиха и мълчаливо заизчисляваха нещо, но стигаха все до три четири геврека и толкова се смутиха, че дебелашки минаха на постоянната литературниа рубрика, в която бяха четени кози стихове от Давид Преждов. Сиреч – рими за тежненията на една коза-майка и нейните дечица-козленца.

Така предаването отече в ефирния канал до другия петък, от 9 часа